Salát z čerstvého špenátu

Když nejste fanoušky tepelně upraveném špenátu, vyzkoušejte salát ze špenátu čerstvého. Poslouží jako příloha nebo jako lehká večeře. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Co je potřeba:

  • 250 g čerstvého listového špenátu
  • 1 svazek ředkviček
  • 1/2 salátové okurky
  • strouhaný sýr na posypání (např. parmezán, niva nebo gouda)

Na zálivku budeme potřebovat:

  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
  • 1 čajové lžičku medu
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to:

Špenátové listy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Ředkvičky a okurku taktéž očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu vložíme do mísy a zalijeme ji zálivkou připravenou smícháním všech uvedených ingrediencí. Promícháme pečlivě dohromady a posypeme sýrem.

Dobrou chuť!

Inspirací pro recept i ilustrační obrázek mi byl zdroj: jaktak.cz