Zahradní deník

Zprávy z naší zahrady - na čem pracujeme, jak nám to roste a co nás právě baví.
ŘEPU NA TO!

Zpravodaj do tašky #2019/24

30. 10. 2019

Pozor, koulí se k vám ZELÍ! Do světa se rozšířilo z Evropy, kde se pěstovalo a šlechtilo už v dávnověku. Víte, proč je červené zelí červené? A znáte lahůdku zvanou sarma? Zkuste si ji s námi připravit.

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/23

23. 10. 2019

A je tu další okrasná „kytka“ k jídlu. TOPINAMBURY jou totiž hlízy jednoho z druhů slunečnice. Říká se jim také židovské brambory. A právě jako brambory je můžete použít. Chutnají ale skvěle také čerstvé!

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/22

16. 10. 2019

MRKEV je opravdová zásobárna zdraví. Pomáhá k dobrému zraku a zlatavému opálení, posiluje imunitní sytém a srdce… A samozřejmě je taky skvělá na talíři. Vyzkoušejte s námi omáčku na špagety z mrkvové nati!

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/21

9. 10. 2019

S podzimem přichází ŘEDKVE. Jsou pikantní i léčivé. Dají se snadno skladovat a procvičí váš jazýček. Vyzkoušejte si s námi zeleninovou logopedickou říkanku anebo sirup proti kašli.

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/20

2. 10. 2019

Tentokrát si můžete přečíst pár zajímavostí o RAJČATECH. Že jsou z Ameriky asi víte, ale víte také, že obsahují antioxidant lykopen, který pomáhá prevenci rakoviny? Z receptů jsme pro vás vybrali rajčatovou salsu a zapečená nakládaná rajčata s tymiánem.

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/19

25. 9. 2019

Vypadá jako petržel, ale petržel to není… Kdo je to? No přeci PASTINÁK. A v našem zpravodaji se dozvíte, čím se od petržele liší a jak z něj připravit například zeleninové placičky nebo pečené hranolky s parmazánem.

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/18

18. 9. 2019

Připravte se na návrat do minulosti. Do tašek k vám putuje ČERNÝ KOŘEN. Lidově se mu říká hadí mord španělský. Proti hadímu uštknutí vás možná neochrání, ale při úlevně dietě určitě pomůže. Můžete ho vařit, dusit, zapékat, anebo si ho dát třeba do tvarohové pomazánky, na kterou vám posíláme recept.

celý článek...

Seznamte se s vítězi!

16. 9. 2019

Strašlivý bochník a zahradnická polévka, to jsou vítězové našeho letošního polévkového klání. Taky vám zachutnaly? Tak si je uvařte doma podle receptů jejich autorů! STRAŠLIVÝ BOCHNÍK do soutěže upekli Hercigovi ze Strašic. Byl opravdu luxusní a zvítězil s velikým náskokem. Recept nám paní Tereza připravila i s odborným technologickým výkladem. Nenechte se odradit jeho délkou, není nutné vždycky spěchat 🙂Recept […]

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/17

11. 9. 2019

Přichází k vám CELER. Básnil o něm už Homér, a tak jsme vám do našeho zpravodaji dali hned čtyři recepty, jak s ním naložit. Ochutnejte s námi třeba celerové pyré nebo pečený celer.

celý článek...

Zpravodaj do tašky #2019/16

4. 9. 2019

Zeleninou týdne je ŘEPA. Řepa se pěstuje už tisíce let a v době antiky patřila dokonce mezi léčivky. V našem receptáři najdete, proč a také recept na řepové carpaccio podle Zdeňka Pohlreicha.

celý článek...
KONTAKT
MOŽNOSTI TU JSOU O.P.S.
Prokopova 17, 301 00 Plzeň
adresa zahrady: Raková 26, 337 01 Rokycany
e-mail: kpz@moznostitujsou.cz
tel: 734 760 846

Obecně prospěšná společnost Možnosti tu jsou podporuje vytváření nových pracovních míst, zaměstnává lidi se zdravotním znevýhodněním a připravuje je na otevřený trh práce. Je dceřinou společností Diakonie Západ.