Bramboračka s kadeřávkem

Budete potřebovat:
2 brambory
cca 8 listů kadeřávku (bez stopek)
1 cibuli
2 stroužky česneku
Hrst hrášku
Vývar či bujón
Lžíci másla
Sůl a pepř
Majoránku a drcený kmín
Libovolně uzenina nebo oblíbený sýr

Postup:
V hrnci rozpustíme máslo, a orestujeme cibuli. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, naporcovaný kadeřávek, hrášek a česnek. Po krátkém zasmahnutí zalijeme vývarem či vodou s bujonem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Když jsou brambory skoro měkké můžeme přidat uzeninu. Po změknutí brambor z polévky vyndáme asi polovinu zeleniny a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Odebranou zeleninu vrátíme do polévky a dochutíme majoránkou.
Podáváme s krutonky, oblíbeným sýrem nebo uzeninou.

Přejeme Vám dobrou chuť!