Bramborové vdolky se skořicí
Na 4 porce budeme potřebovat:
- Brambory typu B – 500 g
- Máslo – 100 g
- Vejce – 4 ks
- Moučkový cukr
- Skořice
- Smetana 33% ke šlehání – asi 10 polévkových lžic
A jdeme na to:
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a vyždímeme z nich přebytečnou vodu.
V míse utřeme žloutky s máslem, přidáme brambory, smetanu a na závěr vmíchámme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs rozdělíme do máslem vytřených formiček – třeba na muffiny a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova. Cukr smícháme se skořicí a před podáváním vdolky vydatně posypeme. Lze dozdobit i ušlehanou smetanou.
Dobrou bramborovou chuť!
Inspirací receptu byla stránka: https://www.recepty.cz/recept/bramborove-vdolky-se-skorici-161761