Bramborové vdolky se skořicí

Na 4 porce budeme potřebovat:  

  • Brambory typu B – 500 g
  • Máslo – 100 g
  • Vejce – 4 ks
  • Moučkový cukr
  • Skořice
  • Smetana 33% ke šlehání – asi 10  polévkových lžic

A jdeme na to:

Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a vyždímeme z nich přebytečnou vodu.

V míse utřeme žloutky s máslem, přidáme brambory, smetanu a na závěr vmíchámme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs rozdělíme do máslem vytřených formiček – třeba na muffiny a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova. Cukr smícháme se skořicí a před podáváním vdolky vydatně posypeme. Lze dozdobit i ušlehanou smetanou.

Dobrou bramborovou chuť!

Inspirací receptu byla stránka: https://www.recepty.cz/recept/bramborove-vdolky-se-skorici-161761