Cuketové nudličky se zeleninovou omáčkou a parmezánem

Velmi lehký a nízkokalorický recept na zeleninové těstoviny z cukety. Pro léto jako dělaný a navíc vám nezabere déle než 15 minut!

Budete potřebovat:
1 větší cuketu
4 stroužky česneku, nasekané
2 střední rajčata
1/4 lžičky drceného chilli
50g strouhaného parmezánu
Bazalku nebo jiné bylinky,
Špenát nebo mangold
3 lžíce olivového oleje
(1 lžičku kukuřičného škrobu)
Sůl a pepř

Postup:
Cuketu nakrájejte na dlouhé tenké plátky nebo nudličky. V hlubší pánvi nechte na olivovém oleji rozvonět česnek a drcené chilli, poté přidejte nudličky z cukety a po chvíli nasekaná rajčata. Pravidelně míchejte a restujte asi 5 minut. Přidejte bazalku nebo jiné bylinky, mangold či špenát, asi 2/3 parmezánu, sůl a pepř a restujte další minutku do změknutí. Vyjměte nudličky a zeleninu na servírovací talíř. Pokud cuketa a rajčata pustily hodně vody vody, zahustěte ji v pánvi troškou kukuřičného škrobu: Rozmíchejte lžičku kukuřičného škrobu v trošce studené vody, vlijte do pánve a za stálého míchání prohřejte do zahuštění.
Cuketové nudle přelijte omáčkou z pánve a posypte zbylým parmezánem.

Přejeme Vám dobrou chuť!