Domácí polévkové koření:
Zde využijeme přebytků zeleniny a slupky, které se rozhodně nemusí vyhodit.
Budeme potřebovat:
- Petržel, celer, mrkev – stejný díl na váhu (třeba celé kilo, nebo podle našich možností)
- Cibule, pórek – polovina dílu než je předešlá zelenina
- Naťová petrželka, libeček, nať celeru – po hrstičce
Zeleninu si očistíme, pokrájíme na malé kousky, nebo semeleme v robotu. Vložíme na plát sušičky nebo na pečicí papír na plech. Sušíme, či pečeme při zhruba 50-60 stupních. Když je vše dokonale nasušeno, rozmixujeme společně se solí a skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě.
Skvělé domácí dochucení vašich dobrot!
Malé obměny:
- Lze připravit i bez soli.
- Pro pikantnější chuť můžeme sušit spolu s česnekem nebo paprikou.
- Můžeme přidat pažitku.
(Podívejte se i na pár minitipů v našem článku.)
Zde je inspirace této dochucovací vychytávky.