Domácí polévkové koření:

Zde využijeme přebytků zeleniny a slupky, které se rozhodně nemusí vyhodit.

Budeme potřebovat:

  • Petržel, celer, mrkev – stejný díl na váhu (třeba celé kilo, nebo podle našich možností)
  • Cibule, pórek – polovina dílu než je předešlá zelenina
  • Naťová petrželka, libeček, nať celeru – po hrstičce

Zeleninu si očistíme, pokrájíme na malé kousky, nebo semeleme v robotu. Vložíme na plát sušičky nebo na pečicí papír na plech. Sušíme, či pečeme při zhruba 50-60 stupních. Když je vše dokonale nasušeno, rozmixujeme společně se solí a skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě.

Skvělé domácí dochucení vašich dobrot!

Malé obměny:

  • Lze připravit i bez soli.
  • Pro pikantnější chuť můžeme sušit spolu s česnekem nebo paprikou.
  • Můžeme přidat pažitku.

(Podívejte se i na pár minitipů v našem článku.)

Zde je inspirace této dochucovací vychytávky.