Lehký hráškový salát
Do tohoto salátu můžeme zahrnout i další bylinky z naší zahrady.
Budeme potřebovat:
- 400 g zeleného hrášku
- rukolu
- pár mátových lístků
- pažitku
- červenou cibuli
- vejce
- citronovou šťávu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak na to:
Do mísy natrháme lístky rukoly a máty, přidáme hrášek a nasekanou pažitku či další bylinky. Na pánvičce osmahneme na kolečka pokrájenou červenou cibuli. V hrnci přivedeme k varu vodu, nalijeme do ní asi 1 dcl octa, promícháme a do víru vložíme rozklepnuté vejce. Zhruba po 4 minutách naběračkou s otvory přendáme do mísy s čistou vodou a po okapání klademe na salát. Posypeme cibulkou a zakápneme dresingem z olivového oleje a citronové šťávy.
Salát pak podávejte s bagetkou osmaženou na bylinkovém másle s česnekem.
Přejeme dobrou chuť!
Za tip na recept děkuji: www.pruvodcevyzivou.cz