Lehký hráškový salát

Do tohoto salátu můžeme zahrnout i další bylinky z naší zahrady.

Budeme potřebovat:

  • 400 g zeleného hrášku
  • rukolu
  • pár mátových lístků
  • pažitku
  • červenou cibuli
  • vejce
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

Do mísy natrháme lístky rukoly a máty, přidáme hrášek a nasekanou pažitku či další bylinky. Na pánvičce osmahneme na kolečka pokrájenou červenou cibuli. V hrnci přivedeme k varu vodu, nalijeme do ní asi 1 dcl octa, promícháme a do víru vložíme rozklepnuté vejce. Zhruba po 4 minutách naběračkou s otvory přendáme do mísy s čistou vodou a po okapání klademe na salát. Posypeme cibulkou a zakápneme dresingem z olivového oleje a citronové šťávy.

Salát pak podávejte s bagetkou osmaženou na bylinkovém másle s česnekem.

Přejeme dobrou chuť!

Za tip na recept děkuji: www.pruvodcevyzivou.cz