Osvědčené karbanátky kapustňáčky

Taková stálice kapustových receptů a přeci si ji každý dokáže ozvláštnit.

Co budeme potřebovat:

  • Kapusta – 1 menší hlávka
  • Ovesné vločky – 250 g
  • Cibule – 1 ks
  • Vejce – 1 ks
  • Česneku – 5 stroužků
  • Majoránka
  • Sýr gouda 100 g
  • Himalájská sůl

Postup:

Kapustu očistíme, rozpůlíme, vyjmeme tužší košťál, nakrouháme a povaříme v jemně osolené vodě. Lze použít i vaření v páře. Jakmile je měkká, necháme ji okapat a vychladnout a promícháme s vajíčkem. Přidáme jemné ovesné vločky, nasekanou cibulkou, prolisovaný česnek, majoránkou a nastrouhanou goudou. Formujeme placičky, které pokládáme na pečicí papír. Pečeme zhruba 45 minut na 180 °C. Podáváme s bramborem a listovou zeleninou.

Dobrou chuť!

(Recept je z knihy Bowden, Jonny. 150 nejzdravějších potravin na světě. Praha: Fortuna Libri, 2011. str. 352)