Osvědčené karbanátky kapustňáčky
Taková stálice kapustových receptů a přeci si ji každý dokáže ozvláštnit.
Co budeme potřebovat:
- Kapusta – 1 menší hlávka
- Ovesné vločky – 250 g
- Cibule – 1 ks
- Vejce – 1 ks
- Česneku – 5 stroužků
- Majoránka
- Sýr gouda 100 g
- Himalájská sůl
Postup:
Kapustu očistíme, rozpůlíme, vyjmeme tužší košťál, nakrouháme a povaříme v jemně osolené vodě. Lze použít i vaření v páře. Jakmile je měkká, necháme ji okapat a vychladnout a promícháme s vajíčkem. Přidáme jemné ovesné vločky, nasekanou cibulkou, prolisovaný česnek, majoránkou a nastrouhanou goudou. Formujeme placičky, které pokládáme na pečicí papír. Pečeme zhruba 45 minut na 180 °C. Podáváme s bramborem a listovou zeleninou.
Dobrou chuť!
(Recept je z knihy Bowden, Jonny. 150 nejzdravějších potravin na světě. Praha: Fortuna Libri, 2011. str. 352)