Pak choi na másle:

Příprava je nenáročná třeba pro dobrou večeři a nevyžaduje ani velké množství surovin. Stačí si nachystat:

  • 2 hlávky pak choi
  • 3 stroužky česneku
  • jarní cibulky dle chuti
  • kousek másla
  • sójovou omáčku
  • sezamový olej

Nejprve si pak choi rozdělíme na jednotlivé listy, které omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Poté očistíme jarní cibulky, které nakrájíme na menší či větší kolečka dle vlastních preferencí, a stroužky česneku nasekáme nadrobno. Na oleji následně rozehřejeme trochu sezamového oleje, na kterém si krátce osmahneme česnek. Jakmile se česnek trochu rozvolní, přidáme pak choi (může se jednat o celé listy, ale i menší nakrájené kousky) společně s jarními cibulkami.

Zvolna vše pár minut opékáme a ve chvíli, kdy začne čínské zelí vadnout, uděláme uprostřed pánve trochu místa, kam přidáme máslo. Když se rozpustí, přilijeme také sójovou omáčku a vše dobře promícháme, aby se čínské zelí se trochu obalilo v připraveném sosu. Celou směs pak ještě krátkou chvíli opékáme na pánvi, dokud sójová omáčka nezačne karamelizovat. Pak již můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

(Inspirace pro tento recept je zde.)

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.