Pak choi na másle:
Příprava je nenáročná třeba pro dobrou večeři a nevyžaduje ani velké množství surovin. Stačí si nachystat:
- 2 hlávky pak choi
- 3 stroužky česneku
- jarní cibulky dle chuti
- kousek másla
- sójovou omáčku
- sezamový olej
Nejprve si pak choi rozdělíme na jednotlivé listy, které omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Poté očistíme jarní cibulky, které nakrájíme na menší či větší kolečka dle vlastních preferencí, a stroužky česneku nasekáme nadrobno. Na oleji následně rozehřejeme trochu sezamového oleje, na kterém si krátce osmahneme česnek. Jakmile se česnek trochu rozvolní, přidáme pak choi (může se jednat o celé listy, ale i menší nakrájené kousky) společně s jarními cibulkami.
Zvolna vše pár minut opékáme a ve chvíli, kdy začne čínské zelí vadnout, uděláme uprostřed pánve trochu místa, kam přidáme máslo. Když se rozpustí, přilijeme také sójovou omáčku a vše dobře promícháme, aby se čínské zelí se trochu obalilo v připraveném sosu. Celou směs pak ještě krátkou chvíli opékáme na pánvi, dokud sójová omáčka nezačne karamelizovat. Pak již můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
(Inspirace pro tento recept je zde.)