Petrželový salát raz dva
Jednoduchý, lehký a osvěžující salátek.
Ingredience:
- Petržel – 300 g
- Jablka – 2 jablíčka
- Kvalitní bílý jogurt, třeba řecký typ – 1 velký kelímek
- Smetana v provedení obyč nebo rostlinná – 1 kelímek
- Rozinky – 100 g
- Sůl, podle potřeby i pepř
A jak na to?
Petržel i jablka oloupeme, nastrouháme na struhadle nebo v robotu, smícháme s petrželí. Pozor, jablka si nastrouháme zprvu zvlášť a pokud obsahují moc vody, slijeme si ji. Jogurt dáme do misky, přidáme smetanu, osolíme a přidáme nastrouhanou petržel a jablka. Promícháme, přidáme rozinky a podáváme.
Dobrou osvěžující chuť!
(Podívejte se i na pár minitipů v našem článku.)
Inspirace pro recept vyrostla ZDE