Petrželový salát raz dva

Jednoduchý, lehký a osvěžující salátek.

Ingredience:

  • Petržel – 300 g
  • Jablka – 2 jablíčka
  • Kvalitní bílý jogurt, třeba řecký typ – 1 velký kelímek
  • Smetana v provedení obyč nebo rostlinná – 1 kelímek
  • Rozinky – 100 g
  • Sůl, podle potřeby i pepř

A jak na to?

Petržel i jablka oloupeme, nastrouháme na struhadle nebo v robotu, smícháme s petrželí. Pozor, jablka si nastrouháme zprvu zvlášť a pokud obsahují moc vody, slijeme si ji. Jogurt dáme do misky, přidáme smetanu, osolíme a přidáme nastrouhanou petržel a jablka. Promícháme, přidáme rozinky a podáváme.

Dobrou osvěžující chuť!

(Podívejte se i na pár minitipů v našem článku.)

Inspirace pro recept vyrostla ZDE