Pikantní salát z listové hořčice s mozzarellou

Zkusíme čerstvý salát ozvláštnit zajímavou chutí hořčičných listů a rozehrát v červených i zelených tónech.

Co budeme potřebovat:

  • Listové hořčice, jako jsou třeba Red giant, Wasabino nebo Moutarde rouge metis
  • Hlávka salátu podle našeho výběru (třeba Lollo, Dubáček, Leďák,…)
  • Mozzarella – 1 balíček (bochánek)

Na dresing:

  • Olivový olej – 1 polévková lžíce
  • Hořčice medová – 1 čajová lžička, nebo hořčice vlastnoručně umixovaná ze semínek
  • Semínka dle chuti – přisypat od oka len, sezam, pšeničné klíčky – ty se v bezlepkové variantě vynechají
  • Med – čajová lžička – ale nemusí být

Postup:

Z oleje, hořčičné pasty a semínek umícháme dresing. Přidáme na kostičky pokrájenou mozzarellu. Listy salátů omyjeme (a třeba i odstředíme). Natrháme je na menší kousky. Do dresingu listy přidáme až těsně před podáním, aby neztrácely svěžest. Pokud je pro nás salát ostrý kvůli listům hořčice i vlastní hořčici, můžeme zjemnit trochou medu. (Já osobně ho ráda přidávám. Pro chuťovou tečku i detail fotky jsem ozdobila pár kapkami oleje s chilli.)

Listové saláty dávají do základu křehkost a chuťovou neutralitu. Tu dodá i sýr Mozzarella. Salát zjemní, ale nechá vyniknout hořčičnou chuť listů a dresingu.

Dobrou křupavou chuť!