Rychlé nakládané ředkvičky ve stylu pickles
A co musím ještě sama zkusit? Recept na přílohu od kamarádky a využití i toho lupení, protože z naší zahrady se dá jíst všechno.
Rychlé nakládané ředkvičky ve stylu pickles
Potřebujeme
- 2 svazky ředkviček
- půl hrnku jablečného octa
- 1 hrnek horké vody
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 lžička soli
Jdeme na to:
Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty naskládáme do sklenice. V misce smícháme jablečný ocet, cukr, sůl a horkou vodu. Směs mícháme dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí.. Následně směs nalijeme do sklenice s ředkvičkami a necháme hodinu odpočívat. Po vychladnutí uložíme do lednice. Tam nám vydrží pickles až dva týdny. Tyto nakládané ředkvičky chutnají skvěle především k masu, ale můžeme ozvláštnit i chlebíčky nebo chuťovky.