Rychlý divoký špenát jako příloha

Jak připravit špenát klasickým způsobem asi všichni dobře známe. A s tím divokým to nebude o moc složitější. No posuďte sami, připravujete klasický špenát stejně nebo máte jiný osvědčený recept?

Připravte si:
Listy lebedy a kopřivy
1 menší cibuli
1 stroužek česneku
50g másla
1 lžíci hladké mouky
50ml smetany
Sůl, pepř a muškátový oříšek na dochucení

Postup:
Listy kopřiv a lebedy omyjte, vložte do čisté vroucí vody a spařte po dobu cca 10 min. Hotové listy sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem. Mezi tím si připravte cibulovou jíšku. Stačí si jen nakrájet nadrobno cibuli a tu osmahnout na másle, až bude dozlatova, zaprašte ji moukou a zasmahněte. Do takto připravené jíšky přidáme rozmixované listy. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Podáváme s vejcem uvařeným natvrdo nebo pečeným masem.

Tak co, poznáte rozdíl v chuti klasického a divokého špenátu?