Salát pro chladnější dny podle starého ruského receptu:
Co je potřeba?
- Ovesný kořen – 200 g
- Vejce – 2 kusy
- Červená cibule – 1 kus
- Nakládaná okurka 2 až 3 okurky
- Hrášek – mladý nebo z plechovky asi půl hrnečku
- Zakysaná smetana – 1 malý kelímek
- Sůl
- Pepř
- Trochu sekané petrželky
Jdeme na to:
Ovesný kořen omyjeme, oloupeme a na ¼ hodiny ponoříme do vody s citrónovou šťávou. Pak dáme v osolené vodě vařit doměkka. Vařit si dáme i dvě vajíčka natvrdo a poté je skrz mřížku protlačíme do misky. Přidáme na kostičky pokrájení přísady – kořen, cibuli a kyselou okurku. Nezapomeneme ani na kuličky hrášku, posekanou petrželku, trochu pepře a sůl jen, pokud je ještě potřeba. Zjemníme zakysanou smetanou a podáváme s černým celozrnným chlebem.
Dobrou chuť!