Salát pro chladnější dny podle starého ruského receptu:

Co je potřeba?

  • Ovesný kořen – 200 g
  • Vejce – 2 kusy
  • Červená cibule – 1 kus
  • Nakládaná okurka 2 až 3 okurky
  • Hrášek – mladý nebo z plechovky asi půl hrnečku
  • Zakysaná smetana – 1 malý kelímek
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu sekané petrželky

Jdeme na to:

Ovesný kořen omyjeme, oloupeme a na ¼ hodiny ponoříme do vody s citrónovou šťávou. Pak dáme v osolené vodě vařit doměkka. Vařit si dáme i dvě vajíčka natvrdo a poté je skrz mřížku protlačíme do misky. Přidáme na kostičky pokrájení přísady – kořen, cibuli a kyselou okurku. Nezapomeneme ani na kuličky hrášku, posekanou petrželku, trochu pepře a sůl jen, pokud je ještě potřeba. Zjemníme zakysanou smetanou a podáváme s černým celozrnným chlebem.

Dobrou chuť!