Sladký a přece zdravý kandovaný brutnák

Velice oblíbenou formou zpracování květů brutnáku je jejich kandování… Pro ozdobu i jako mlsání…

Potřebujeme pouze:

  • květy brutnáku
  • vaječný bílek
  • moučkový cukr

Bílek naneseme na květy třeba lehkým omočením a pak obalíme v moučkovém cukru. Takto připravené květy položíte na pečící papír a vložíme s plechem do jen lehce vyhřáté trouby, aby se vysušily. Takto vydrží kandovaný brutnák až jeden týden, pokud ho vložíme do uzavřené sklenice.

Dobrou sladkou chuť!

Za inspiraci receptu děkujeme zdroji Bylinkopedie.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.