Tipy a recepty na zpracování mrkvové nati

Pesto z mrkvové natě:

Můžeme připravit ze samotné mrkvové natě, nebo k ní můžeme pro zajímavější chuť přidat ještě jiné bylinky. A například lístky baby špenátu zjemní případnou trochu nahořklou chuť mrkvové natě.

Budeme potřebovat:

  • 40 g mrkvové natě bez tvrdých stonků
  • 40 g baby špenátu
  • 1 velký stroužek česneku nahrubo nasekaný
  • 60 g pražených nesolených kešu oříšků
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 120 ml extra panenského olivového oleje

jak postupovat?

Opláchneme nať a zbavíme nečistot. Vybereme a vyhodíme všechny suché, zažloutlé nebo jinak nehezky vypadající listy. Vše vložíme do mixéru, přidáme baby špenát, nasekaný česnek, pražené kešu oříšky, sůl a pepř a rozmixujeme v kuchyňském robotu. Pomalu přiléváme olivový olej a mixujeme, až vznikne hladká směs. Přendáme do sklenice, přidáme ještě kapku oleje a uložíme do chladu. Využíváme podobně jako třeba pesto bazalkové.

Mrkvová nať do smoothie:

Super do zeleninových i ovocných smoothie. Jaké bude například smoothie z borůvek, mrkvové natě, pomerančové šťávy, banánu a lžičky medu? Získáme tak lehkou a chutnou svačinu plnou vitamínů.

Zdroje pro tyto recepty: www.toprecepty.cz, www.womanonly.cz