Výtečné špenátové palačinky

Na 6 až 8 porcí budeme potřebovat:

Těsto:

  • listový špenát 60 g
  • polotučné mléko 200 g
  • vejce 1 ks
  • hladká pšeničná mouka 110 g
  • špetka soli

Jogurtová náplň:

  • zakysaná smetana 180 g
  • řecký jogurt s 5 % tuku 300 g
  • sýr např. Gran Moravia 50 g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • pepř

Na dokončení podle chuti:

  • tuňák 195 g
  • cherry rajčata 18 ks
  • čerstvý listový špenát

Postup:

  • Suroviny na palačinkové těsto dáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého těsta.
  • Z těsta na palačinkové pánvi nasucho upečeme palačinky. Těsto by mělo vyjít cca na 6–8 palačinek.
  • Mezitím, co se dělají palačinky, nachystáme jogurtovou náplň. Smícháme smetanu a jogurt spolu s prolisovaným česnekem. K tomu najemno nastrouhejme sýr. Přidejme dle chuti sůl a pepř. Vše se pečlivě promíchá.
  • Omytá cherry rajčata  nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme i drobnější špenátové lístky. Tuňáka vyndáme z plechovky do misky
  • Kompletace je jednoduchá – palačinku potřete jogurtovým dipem, položte na něj špenátové listy, rajčátka a nakonec kousky tuňáka. Palačinku překlopte její druhou půlkou a ihned servírujte.
  • Lze samozřejmě podávat i jako bezmasou variantu.

Palačinky jsou netradiční svojí barvou i chutí. Tak s chutí do nich!

Inspirací pro recept i ilustrační obrázek mi byl zdroj: fresh.iprima.cz